by

Как да съхраним продуктите за дълго

Съхранението е от съществено значение за удължаване срока на годност на някои домашни продукти. Освен това, такова спестява време, за всеки нов продукт. В списъка с основните методи за консервиране са някои характеристики и специфики около отделните. Такива често са от първостепенно значение за всяко домакинство:fruits-320136_960_720

Хладилника

Използвайте хладилното помещение за съхраняване течностите или сока на алое вера, за кратък период от време например, няколко седмици. Студените температури на хладилника ще забавят растежа на бактерии и развитието на гъби.

Замразяване

Използвайте фризера, за да запазите дълбоко замразени храни, меса и други смеси за по-дълъг период от време (няколко седмици до няколко месеца). По-студените температурата на фризера ще попречат на растежа на бактерии и гъби.

Използвайте чисти прибори и съдове

Измивайте приборите и съдовете в разтвор от сапун и топла вода преди смесването. Една алтернатива е да избършете прибори с алкохол или спиртна основа. Сапунът или алкохол по същество ще убият всички бактерии, които иначе биха замърсили.

Добавяне на етерично масло

Някои етерични масла могат да действат като лек консервант поради своите антимикробни свойства. Такива са масло от чаено дърво, лавандула, лимон, мащерка и розмарин. Те са само етерични масла известни и ефективни, колкото конвенционалните химически консерванти, които може да се нуждаят от високи концентрации ще създадат антимикробна активност.

Не използвайте пръстите си, за да се направите продукт на водна основа

Пръстите ни съдържат бактерии и могат да замърсят подобни продукти. Вместо това, използвайте чисти прибори при получаването на желаната форма за употреба.

Продуктите извън хладилника дръжте в тъмни, прохладни места

За някои продукти, които не изискват съхранение в хладилник, излагане на пряка слънчева светлина и топлина може да се създаде среда за образуване на плесени. По този начин, се препоръчва да се съхраняват съответните продукти в тъмно, прохладно място.

Добавете витамин Е масло или екстракт от розмарин

Тези масла могат да забавят окисляването на продукти, съдържащи някои киселини, като авокадо, вечерна иглика, лен, коноп или от сладък бадем. Витамин Е и екстракт от розмарин са антиоксиданти, а не консерванти. По този начин, те няма да удължат срока на годност на даден продукт склонен към бактерии и развитие на плесени.

Sharing is caring!