by

История и факти от Халкидики

Зашеметяващият район на Халкидики е разположен в централната част на Гърция и се състои от полуостров Касандра, полуостров Ситония и Атон. Това е най-красивият район с невероятна пейзажи, хипнотизиращи плажове и природна красота.

Пътуване до Халкидики може да гарантира незабравима почивка за всеки европейски турист, съпроводена с много положителни впечатления от най-интересните забележителности в региона. Това са места за разглеждане и забележителности, предложения за най-добрите места за посещение, хотели , ресторанти, пътуване и информация в Халкидики.

С цел да се гарантира, че Вашата почивка в Халкидики носи най-вълнуващите атракции и забележителности научете повече и за историята на този край:

През 6 век пр.Хр. Халкидики е колонизиран от жители на Халкида и Еретрия и по този начин, получава името на първия. Той също така се казва, че името произлиза от думата „Halkos“, което означава, мед на гръцки, а самия мед се използва, за да бъде основният експортен продукт на региона.

Палеолитната ера

Фосилизирани останки от изчезнали видове, намиращи се в области като Тригалия, Никити и Враса свидетелстват, че Халкидики е жив, дори по време на ерата на палеолита и според констатациите на пещерата Петралона, обитаван от хора още пред 700,000 години.

Първите обитатели

Първите известни обитатели на района на Халкидики са били траките и пеласгите, водещи организиран живот, от 4000 г. пр.н.е., когато форма на обществото започва да процъфтява и първите храмове са били построени.

Войните и завоевателите

По време на 5-ти век преди новата ера Халкидики активно взема участие в персийските войни, които са приключили с обсадата на древния град Олинтос. Веднага след Персийските войни големите градове на Халкидики станали членки на атинската Алианса и участвали в Пелопонеските войни (431-404 пр.н.е.). Войната приключила с пълното унищожаване на древния град Менде. В 348 г. пр.н.е. Халкидики става част от Кралство Македония, а след това в 168 г. пр.н.е. региона е под римска власт. През 1430 г. местността е под владението на Турция до 1912 г., когато тя е най-накрая освободена.

Sharing is caring!