декември 2016

by

Строителството на всяка сграда включва извършването на дейност за подготовка на площадката за строителство , което може да трае няколко часа, но и да продължи няколко месеца. Всичко зависи от площта на терена, на който се планира строителството, както и от количеството отломки при събаряне и къртене, почистване и извозване на строителните отпадъци. Този случай изисква професионален подход

Демонтаж на структури и сгради върху парцела

Имайте предвид, че началното мероприятие на площадката е разчистването от  битови отпадъци. Често хората купуват парцел земя със съществуващи порутени сгради върху него. Очевидно в този случай е необходимо да се проведе ефективно събаряне, почистване и извозване на старите структури. Това включва дейности като къртене на зидария, събаряне на навеси, разглобяване на колони, демонтаж на метални конструкции, фургон, временна постройка, гараж или други.

По този начин, подготовката на площадката за строителството на този етап изисква специалисти не само за къртене, чистене и извозване на отпадъците от съществуващата структура, но също и за отстраняване и извозване на остатъчните строителни отпадъци и отломки.

Подготовка на земи от горския фонд

При подготовката на площадката за строителство на вила в горска среда, възниква  необходимостта от специалноhouse-insurance-419058_640 оборудване, изисква строителите да осигурят достъп на техниката до обекта. Не винаги е възможно това да се извърши по елементарен начин. Напълно вероятно е  това да наложи сеч дървета и допълнителни изкореняване пънове за създаване на коридор. Освен това, трябва да се помисли и за извозването на отпадъци, останали от такава процедура. В крайградските райони, когато разчиствате площадка за основите на сградата, също се изисква да се разчисти от всякакви скали, пънове и камъни, които могат да попречат на строителството. В този случай е необходима компетентна организация от специалисти с опит и знания по изваждане и извозване на камъните, която трябва да се основава преди всичко на мерките за безопасност.

Други тънкости в работата по подготовка на площадката

Заслужава да се отбележи, че подготовката на площадката за строителството на къщата включва в себе си както основни, така и допълнителни работи. Към последните спада такава процедура като изораване на земята, когато се налага изравняване на терена. Не по-малко разпространено е нарязване на дървета за огрев или косене на трева. Това се налага, дори когато в парцела има сграда, която не подлежи на демонтаж. Но дори и тогава са необходими екип специалисти катоФирма за Къртене, които да изключат временно комуникациите, електричеството, газоснабдяването, водопровода и т.н.

Надяваме се с по-подробното обяснение за различни дейности, нашият екип да ви бъде полезен в ориентацията откъде да започнете при непривични за всеки ситуации.  

А ние, с дългогодишния си опит – винаги сме на вашите услуги за безплатен оглед и предварителна подготовка за строителство.